luni, 14 februarie 2011

Imagini din Turnu Măgurele (III)

Mai vechi sau mai noi :)

Catedrala Sf. Haralambie




Casa Aneta Constantinescu



Case de pe str. Nicolae Bălcescu









O parte din imaginile de mai sus au apărut şi pe site-ul prieten www.monumenteromania.ro.
Sursa prima imagine: okazii.ro

4 comentarii:

Anonim spunea...

In casa asta(din ultima imagine de jos) a locuit familia pictorului Dabuleanu..iar in casa lipita de ea si vopsita in maro/ verde / galben si cu termopane, m-am nascut eu, cu multi ani in urma...
Pcat ca nu au renovat-o cum trebuie....

caramica spunea...

Mare pacat, intr-adevar, ca nu se respecta arhitectura originala... Sunt multe cladiri in situatia asta. Bine macar ca nu sunt demolate, cum se intampla (in prezent chiar) prin Bucuresti!

Anonim spunea...

Cele mai frumoase case au fost in jurul Parcului Central , stada Independentei Popa Sapca si N. Balcescu . Singurul responsabil de dezastru este fostul primar comunist Udma care a semnat planurile de sistematizare. Cine are o varsta mai mare de 45 de ani isi poate aminti arhitectura frumoasa a orasului. EEeeei....Da!


Numai bine va doresc.

Anonim spunea...

Aveti dreptate, imi aduc aminte de tot ceea ce era in jurul parcului central..imi aduc aminte si de ceea ce era pe centru si pe asa-numitul..."bulevard". (Ma refer la partea de centru care incepea cam de la parcul unde se afla statuia lui Mircea cel Batran, unde, in prima cladire de pe partea stanga se afla sediul fostei Securitati) si pana la..."ciuperca", unde, pe dreapta se afla "statia de gaz", o constructie mica de unde toata lumea cumpara gaz.In acest punct, pe cealalta partea strazii se afla fosta "autogara").