vineri, 25 noiembrie 2011

Ape

Convingerile sar din mine în stropi rotunzi, mi se preling alene pe sticla ochelarilor, împiedicîndu-mă să văd. Degeaba încerci tu să-mi explici că lucrurile pot fi privite din mai multe puncte de vedere, pe ochelarii mei s-au format deja rîuri învolburate de păreri clare, la care nu vreau să renunţ, nu pot. Stiu eu sigur că am dreptate şi, în plus, sunt convinsă că nu pot scăpa de dîrele astea decît scoţîndu-le la lumină, să se usuce de căldura soarelui.

Aşa că îmi pare rău, o să continuu să vă expun convingerile mele cu orice ocazie, în stînga şi în dreapta, în speranţa că din careva dintre voi va ieşi într-o bună zi suficientă căldură să evapore toată apa de pe ochelarii mei.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Inca nu m-am hotarat daca niste convingeri atat de puternice sunt un lucru bun sau rau, insa o persoana care sa te ajute sa vezi totul in perspectiva si sa fii deschis si la alte pareri as zice ca este intr-adevar de nepretuit -
zic eu stergandu-mi brobonele de apa de pe ochelari.

caramica spunea...

;))

Ion Scalen spunea...

M-am căznit destul timp să găsesc cuvântul care să-mi caracterizeze cel mai bine acel,,ceva'' al suprarealismului particular din tabletele dumneavoastră: caracterul fantasc nu lipseşte, este bine dozat, fără excese, dar nu ţipă în ele dorinţa de a şoca neapărat printr-o inventică extravagantă şi...ce să mai lungesc, am descoperit că scrierile dumneavoastră sunt de un suprarealism graţios. ,,Funiile'' sunt de antologie, dar mă opresc deoarece am aflat de acolo care este efectul complimentelor asupra autoarei...
PS Dacă găsiţi ceva demn de a fi luat de la mine, cu plăcere, acest lucru mă onorează...

theAdviser spunea...

eu cred ca darele sunt pe interiorul ochelarilor si nu sunt de apa.

caramica spunea...

@ Ion Scalen: Cu un (supra)realism pe care mi-l doresc gratios, va multumesc pentru interes si aprecieri! Numai bine!

caramica spunea...

@ theAdviser: Posibil... Numai ca, pentru ca "transpiratia strica reputatia" (ca sa nu mai vorbesc de lacrimi si alte lichide), am ales sa cred ca sunt pe dinafara. Si ca sunt de apa :)