duminică, 11 decembrie 2011

Feţe

Tu-cel-doar-cu-mine eşti foarte diferit de tu-cel-cu-mine-şi-alţii, aşa cum tu-cel-vesel eşti foarte diferit de tu-cel-trist, tu-cel-harnic de tu-cel-delăsător şi aşa mai departe. Mă întreb de multe ori care eşti tu-cel-adevărat şi dacă nu cumva tu-cel-doar-cu-mine eşti produsul imaginaţiei mele… sau al fricii tale de a nu mă dezamăgi. Mă doare să văd atîţia de tine, în ciuda faptului că (şi) pentru asta te iubesc. Mă doare pentru că mi-e teamă că, fără să vreau, adaug noi feţe tinelui… feţe care te strîng, te jenează, te înspăimîntă poate… dar pe care le porţi pentru mine-cea-mulţumită, pentru mine-cea-îndrăgostită, pentru mine-cea-rotundă.

2 comentarii:

Ion Scalen spunea...

... spre deosebire de altă faţă, ,,eu-cea-doar-cu mine NU sunt foarte diferită de eu-cea-cu-mine-şi-cu-alţii, aşa cum eu-cea-veselă NU sunt foarte diferită de eu-cea-tristă, eu-cea-harnică NU sunt diferită de eu-cea-delăsătoare...'' Ce ziceţi?

caramica spunea...

Eu una zic: "Nu", (si) pentru ca eu-cea-care-scrie sunt foarte diferita de eu-cea-care-vorbeste, de eu-cea-care-merge-pe-strada..., de eu, in general :)