duminică, 5 februarie 2012

Relu şoricelu'

Ninge cu fulgi mari, rotunzi şi netezi ca de brînză. Pe pămîntul îngheţat se aştern straturi de telemea, bălţi de brînză topită, fîşii de caşcaval. De cum a început să ningă, au ieşit la săniuş, ademeniţi de mirosul dulceag de brînză, şoriceii. Se dau cu săniuţa veseli, printre nămeţii de emmentaler, schiază zglobiu pe pîrtia de mozzarella, aruncă unii în alţii cu bulgăraşi de roquefort.

Şoricelul Relu se rostogoleşte ştrengăreşte printre troiane, cu gîndul să se transforme în om de zăpadă. Din nefericire, de îndată ce năsucul îi adulmecă aroma puternică de gorgonzola, dinţişorii i se arată, veseli, pregătiţi să ronţăie, iar omul de zăpadă e repede uitat, fălcuţele i se mişcă lacome în toate direcţiile.

Aşa se face că, în locul păturii mult visate de zăpadă, şoriceii stau trînţiţi pe pămîntul îngheţat, cu burţile pline.

2 comentarii:

muzeul virtual al apei ploiesti spunea...

Relu ar fi trebuit sa rontaie si o farama din branza de Nasal maturata in grota de la Taga (nu cea produsa in pivnitele familiei Vass (fara legatura cu proaspat demisionata viitoare ministra, inainte de a fi "unsa")...ar fi fost la fel de incantat (e unica in lume!)...de ce nu se pot vedea pozele din Bulgaria? ma interesau cele legate de traci...

caramica spunea...

Multumim pentru vizita! Nu stiu de ce nu se vad o parte din poze, e o eroare care a aparut in urma cu vreo saptamana si nu-mi dau deloc seama ce s-a intamplat... Daca imi scrieti pe mail (v. profilul), v-as putea trimite cateva poze cu mormintele tracice pe care le-am vizitat.