luni, 30 martie 2009

Imagini vechi din Bârlad


Salutări din Bârlad


Bârlad - Strada Regală

Bârlad - Palatul Administrativ

Bârlad - Liceul Codreanu

Bârlad - Institutul de Domnişoare

Bârlad - Str. Principală şi Librăria P.P. Frumuzache

Bârlad - Farmacia Bistriţianu

Bârlad - Piaţa Sf. Ilie
Surse: okazii.ro, delcampe.net

19 comentarii:

armyuser spunea...

Foarte interesante fotografiile! Am copilărit în Bârlad și îmi amintesc de câteva clădiri din fotografia cu Institutul de Domnișoare...
Mulțumesc pentru amintiri!

caramica spunea...

multumim si noi pentru vizita, te mai asteptam :)

Oana spunea...

Mi-au palcut mult de tot fotografiile! imi pare rau ca multe din cladirile care sunt in poze nu mai exista acum, totusi. :)
Am o intrebare, dar nu stiu daca poti sa-mi dai un raspuns...Ai idee cand au aparut cele doua cinematografe din Barlad, care acum nici nu mai exista..?
Sper sa-mi poti raspunde.. :)

caramica spunea...

Multumim pentru vizita si ne bucuram ca va plac pozele vechi :) Din pacate, nu-ti putem raspunde la aceasta intrebare, nu stim nici noi. Cred ca ar trebui intrebat cineva din Barlad si care sa aiba atata experienta cat sa fi prins cinematografele :) Te mai asteptam!

Anonim spunea...

nu am cuvinte au fost vremuri frumoase, cand am vazut pozele mi-am chemat parintii mai aveau putin si plangeau, da o mare parte din cladiri numai exista doar cateva case foarte vechi care stau sa cada ,in legastura cu cinematografele da au fost 2 si acuma a mai ramas unul cinema VICTORIA dar si acela este inchis de foarte multi ani oricum sunt prea tanar k sa stiu knd au aparut,iar celalalt a fost inauntrul CASEI DE CLTURA BARLAD dar acuma se fac doar spectacole . cam atat de la barlad tineotot asa super fain siteu bafta in continuare !poate va trimit o poza actuala cu cinema victoria .

Anonim spunea...

buna din nou ! am gasit poze cu cinematograful Victoria in stare de degradare va dau un link imaginile vb de la sine.

http://forum.b-o.ro/photo/thumbnails.php?album=268

caramica spunea...

Multumim mult! Te mai asteptam cu vesti din Barlad :)

Bogdan spunea...

Sunt 2 cinematografe in Barlad,amandoua inchise. Cinema Barladul(Zona Cerbului de aur) si Cinema Victoria(Centru),Casa de Cultura nu a fost cinema,a difuzat cateva filme,dar nimic mai mult. Cinema Victoria a fost inchisa din lipsa fondurilor si Cinema Barladul,chiar nu stiu,dar e inchis de prin 1990. Cand au aparut,iar nu stiu. Cinema Barladul oricum e foarte vechi.

caramica spunea...

Multumim pentru informatii, te mai asteptam!

Anonim spunea...

Extraordinare pozele. Pentru cei ce au copilarit in Barlad trezesc amintiri deosebite. Din pacate putine cladiri au supravietuit.

Anonim spunea...

Foarte frumos Birladul dar pacat ca isi bat joc edilii de el ... ar fi atatea zeci de posibilitati de a mari economia orasului si de a incerca macar un pic sa fie dezvlotat dar... toti fura pentru ei .. poze cu gara veche nu aveti?

mishu spunea...

multumim pentru vizite si comentarii! pentru moment, nu mai avem poze vechi, dar mai cautam :)

Unknown spunea...

Prima poza (Salutari din Barlad) cred ca e de pe undeva de pe strada Stefan cel Mare. Nu sunt asa sigur dar cred ca e de pe acolo.

Anonim spunea...

Cine poate da mai multe informatii despre Liceul Gh. Gheorghiu-Dej ?! Sau despre frumoasa strada cu castani , Karl Marx ?! Aveti fotografii ?! As mai intra sa vad , sa-mi amintesc .........

caramica spunea...

ne pare rau, asta e tot ce avem din birlad, deocamdata. o sa mai cautam si va dam de stire. si... multumim pentru vizita!

Anonim spunea...

pt.cei ce doresc sa vada poze despre barlad pot sa viziteze: http://foto.barladul.ro/displayimage.php?album=5&pos=20

caramica spunea...

multumim!

Ch3Lo0 spunea...

foarte frumoase pozele am bunici in barlad si de fiecare data cand ma intorc acolo gasesc prieteni foarte speciali e un oras foarte linistit si frumos pacat ca nu are o echipa de fotbal competitiva!!!

Doru spunea...

Apropo de cinematografe, dupa razboi se pare ca era pe malul Cacainei Cinematograful Francez, distrus intr-un incendiu. De mic mergeam cu mama la Cinema 23 August (redenumit Barladul) construit inainte de 1950 cred aproape sigur si inchis prin 2000, prin 1960 a aparut Cinema Victoria, inchis si el parca prin 2008 si in curs de renovare.
Vedeam filme si la Gradina de vara, cinema in aer liber (ah, ce vremuri!...) cam vis-a-vis, si la Casa Armatei (une e acum pavilion muzeal, fosta banca Agricola, Reifeissen), si la Clubul CFR (linga gara, bineinteles) si apoi la Casa de cultura, mai mult sau mai putin ocazional iar acum deloc)