joi, 5 martie 2009

Poze vechi din Corabia

Salutări din Corabia - 1942


Strada Cuza Vodă

Gimnaziul Stefan Popescu - Corabia

Piaţa Corabia

Hotel Impăratul Traian

Scoala Primară - Corabia

Bulevardul Regele Carol I

Grădina Publică - Corabia, 1923

Biserica Sfînta Treime

Vederi din Portul Corabia
Surse: delcampe.net, okazii.ro

11 comentarii:

gabi voinea spunea...

M-am nascut intr-unul din cele mai frumoase orase de la Dunare, sant mandru de acest lucru si ma intorc aici unde traiesc parintii mei, cu cea mai mare placere si bucurie.Incerc de fiecare data sa regasesc ''parfumul'' anilor '70='75, si poate chiar putin dupa, cand acest oras era plin de viata, energie si activitate,curatenie si frumusete!

Anonim spunea...

Felicitari celui care a avut minunata idee de a urca pe Internet aceste imagini de care cei mai multi dintre corabieni nu stiu ca exista!!!

Anonim spunea...

Desi nu m-am nascut in Corabia, mama mea fiind impinsa in lume in perioada industrializarii Ardealului totusi adolescent fiind am revenit la bunicii mei din Celei si apoi ne-am mutat in Corabia, "la bloc". Mi-am pertecut adolescenta si o parte din tinerete in Corabia si dupa ce am terminat liceul in 1977 si am luat l-a faculate nu m-am mai intors decat sporadic.

Anonim spunea...

traiesc in corabia din anul 2001.e un oras frumos care,din pacate este distrus chiar de catre corabieni prin nepasare,hotie,indiferenta,invidie.

Ion Tilvanoiu spunea...

Foarte frumos. Daca doriti, va invitam sa publicati imaginile si un text despre istoria orasului in revista noastra Memoria Oltului.

dasovean spunea...

...orasul natal,al copilariei si adolescentii...a fost un vis frumos..pierdut apoi in zbuciumul si zbaterea vietii..in Ardeal iar apoi strainatatea...Pacat de aceasta bijuterie,un loc mirific,totusi sper sa-si revina si sa mai fie ce-a fost odata...sa-si pastreze parfumul teilor si vraja copilariei multor altor corabieni !

Anonim spunea...

M-am nascut la Bucuresti, dar am petrecut fiecare vara la Corabia, o adevarata minunatie. Sora mamei mele care au fost ca si bunici ai mei, Delina si Gheorhe Bumbea au stat pe strada Cezar Boliac 47A. Taticu Bumbea cum i-i spuneam noi a fost cel care a infintat si a fost directorul Muzeului de Istorie si a fost mare colectionar. Aprope fiecare exemplar al muzeului el le-a procurat. Niste oameni minunati. Eu am acum 64 de ani, sint plecat si locuiesc in America de peste 42 de ani. Nu am mai fost la Corabia de 40 de ani, dar mi sa spus ca nimic nu s-a schimbat. I-mi aduc aminte cu placere toate verile calde si scaldatul in Dunarea Mica si pe insula Baloi. Sint convins ca voi revenii sa vad inca o data toate colturile orasului care poate ca acum nu mai sunt. Nu mai stiu pe nimeni in Corabia, toti cei batrini au murit iar prietenii tineretii au disparut si ei. Am vazut ilustratele postate si le-am impartasit si cu mama mea cares s-a nascut in Corbabia (acum nu mai este, Dumnezeu sa o ierte), dar mare placere a fost cind le-a vazut. I-mi aduc aminte cam acum 60 de ani de tirgul de vite unde se adunau si faceau nuntile tiganii. Satre intregi de 2,000 de tigani se adunau si faceau nunti si betivi. Eu ma aventuram si eu printre ei, copil fiind si i-i ascultam cum cintau la vioara, numai ca atunci cind ajungeam acasa vai si amar era de fundul meu. Totusi mai am memorii frumoase. Nu stiu ce s-a intimplat cu acel pamint virant mare care a existat pe atunci. Oricum eu urez numai bine tuturor Corabienilor, iar cei care inca mai traiesc inca acolo, mult succes si bucurie pt ca este un loc frumos ales de Dumnezeu. Christian

Anonim spunea...

Corabia-orasul Teilor este si orasul copilariei mele.Il iubesc si ma intorc totdeauna cu drag,il popularizez de cate ori am ocazia prezentand fotografii de acolo tuturor.ma intorc cu drag si va sfatuiesc si voi sa o faceti,e un loc superb,care ne da putere si ne reaminteste cine suntem de fapt ! E legat cu fire invizibile de fiinta mea,face parte din identitatea mea !Veniti la plaja din Corabia,este o bijuterie,cu un nisip fin,de o frumusete extraordinara !Are acum un aer mai proaspat,faptul ca s-au instalat gaze,ca s-a construit un mare siloz,da o oarecare potenta locului,orasul este frumops,dar intr-adevar este mult de lucru,cei care il iubiti intoarceti-va si faceti ceva pentru acest oras,care detine pamanturi fertile,...dar nelucrate la adevaratul potential !Haideti sa ne bucuram de el,sa-l ajutam,sa-l pretuim si sa-l facem cunoscut pe acolo pe unde pasii ne poarta !

birtan nelu spunea...

Corabia este si orasul copilariei mele , orasul teilor , al Dunarii si al amintirilor care nu se uita!

Unknown spunea...

Corabia - orașul în care l-am cunoscut pe Dumnezeu, un loc de baștină, dar unde numai câțiva oameni au frică de Creatorul Universului. Domnul Iisus Hristos să binecuvânteze locuitorii orașului Corabia!

Anonim spunea...

M-am nascut la Corabia la inceputul anilor 60. Chiar daca nu mai traiesc acolo, ma intorc de fiecare data cu mult drag. Orasul nu mai are parfumul copilariei mele, cu tei si ronturi cu petunii, cu oameni eleganti si case boieresti care nu mai exista. Este chiar murdar. Toti primarii de dupa revolutie nu au facut nimic, ba chiar au distrus. Este inimaginabil cum s-a permis sa se decupeze trunchiul unui tei pentru ca a indraznit sa stea in calea unei borduri...TRIST